Achiziționarea de mașini: Lista de verificare și sfaturi importante

Achiziționarea de mașini: Lista de verificare și sfaturi importante

Lista de verificare pentru cumpărarea mașinii second a dvs.: De la dealer sau privat, vă explicăm ce trebuie să aveți în vedere pentru verificarea vehiculului, negocierea prețurilor și contractul de cumpărare. Cu lista de verificare detaliată și un contract de probă de cumpărare, puteți verifica toate punctele importante și bifați.

Cumpararea unei masini este un pas mare. Vă ajutăm cu sfaturile noastre pentru a lua decizia corectă. Doar luați lista de verificare a achiziționării de mașini, imprimati, împreună cu dvs. pentru a vizita. Cum să procedați atunci când cumpărați o mașină:

 • 1. aranjați drive-ul testului
 • 2. Verificarea vehiculului
 • 3. A treia negociere a prețurilor
 • 4. Închideți contractul de cumpărare
 • 5. Inregistrarea mașinii

Ajungeti la o înțelegere pentru masina second

Cumpărarea unei mașini înseamnă o sumă mare de bani și ar trebui să fie bine luată în considerare . Clarificați în prealabil ce mașină vă convine (citiți mai multe în ghid):

 

 • Care mașină cumperi? Gândiți-vă la ceea ce prețuiți, cât de mulți bani doriți să cheltuiți și dacă ar trebui să fie o mașină nouă sau o mașină folosită.
 • De unde cumperi mașina? Fie privat, la dealer sau în străinătate, aflați despre avantajele și dezavantajele și ce trebuie să acordați o atenție deosebită.
 • Cum cumperi mașina? Alegeți între bani, finanțare sau leasing.
 • Când cumperi mașina? Aflați când mașina este mai ieftină: folosită mai degrabă în timpul verii decât în ​​timpul iernii.

Odată ce ați găsit modelul perfect de vehicule, puteți începe să comparați prețurile și greva la momentul potrivit.

Sfat: dacă căutați o mașină folosită pe Internet sau în anunțuri în ziare, de multe ori fiecare scrisoare costă bani. Abrevieri nesemnificative sunt adesea folosite. Am rezumat cele mai importante abrevieri ale anunțurilor vehiculului într-un PDF.

Dacă mergeți la inspecție, luați unul (cel mai bun expert) persoană însoțitoare. Poate evalua starea masinii din punct de vedere tehnic si neutru.

1. Programati drive-ul testului

Testul de antrenare/verificare ar trebui, dacă este posibil, să aibă loc în condiții bune de vreme, în timpul zilei și în afara orelor de vârf. Apoi recunoașteți cele mai bune defecte. Aduceți cartea dvs. de identitate și permisul de conducere.

Clarificați asigurarea pentru unitatea de testare

Conducerea autovehiculului (certificat) în sine, asigurarea de răspundere civilă avânzătorului acoperă daune către terți; Deteriorarea vehiculului care va provocat nu va fi acoperită. În cazul în care vânzătorul a încheiat o asigurare globală , ea este responsabilă. Dar trebuie să clarificați în caz de urgență, pe măsură ce procedați cu o deductibilă și o pierdere a reducerii fără pretenții.

Pentru a fi în siguranță, încheiați un acord cu distribuitorul pentru a vă proteja împotriva reclamațiilor. Aici puteți descărca un eșantion gratuit: acord privind unitatea de testare .

Alegeți calea potrivită

Familiarizați-vă cu autovehiculul și setați un traseu de testare semnificativ. La început , conduceți pe drumuri cât mai silențioase , pentru a vă concentra pe zgomotul și senzația de conducere a mașinii. De asemenea, trebuie să conduceți puțin la ritmul de mers și cu ferestrele deschise pentru a auzi sunetele atipice. Desigur, ar trebui să se utilizeze și o autostradă sau o autostradă .

Un test drive vă oferă experiența de conducere a mașinii dvs. noi. © gettyimages / supergenijalac

Testați conportamentul masinii pe drum

Pe unitatea de testare puteți vedea cât de bine este vehiculul în stare bună și dacă nu există defecte tehnice. De exemplu, acordați atenție următoarelor aspecte:

 • Are vehiculul zgomote ciudate?
 • Cum se comportă vehiculul atunci când conduceți, frânați și pe drumuri accidentate?
 • Cât de bine rămâne mașina pe pistă (chiar și fără direcție)?

O listă detaliată de verificare poate fi găsită în lista noastră de verificare pentru cumpărarea unei mașini (PDF).

2. Verificarea vehiculului

Verificați cu atenție dacă vehiculul este în stare bună. Printre altele, evidențiați următoarele aspecte:

 • Verificați intrările inspecției de evacuare și inspecție principală și dacă au fost defecte sau avarii.

 • Verificați documentele vehiculului ( acordați numărul VIN , numărul de înregistrare etc.) și permisul de intrare.

 • Verificați dacă există carnetul de service și instrucțiunile de operare și dacă toate inspecțiile au fost efectuate în mod regulat.

 • Examinați caroseria după semne de accident, rugina și deteriorarea vopselei.

 • Verificați anvelopele și jantele pentru crăpături și lovituri.

 • Puteți verifica motorul în cazul în care uleiul de motor, lichidul de frână și lichid de răcire sunt umplute corect.

 • Verificați interior dacă urme de apă pot fi văzute.

 • Testați toate componentele electrice, cum ar fi geamurile, trapa, oglinzile exterioare, luminile, ștergătoarele de parbriz etc.

 • Comparați dacă kilometrajul se potrivește cu impresia generală a mașinii.

Dacă încă nu sunteți sigur după un test de încercare și verificați, puteți avea un certificat de vehicul emis, de exemplu, de TÜV, Dekra sau ADAC. Aceasta costă aproximativ 100-150 de euro, dar poate să se achite rapid atunci când cumpără. Dacă vânzătorul refuză, ar trebui să deveniți suspicios.

A treia negociere a prețurilor

Dacă sunteți mulțumit de starea vehiculului, puteți negocia un preț bun. Luați în considerare următoarele sfaturi:

 • Stabiliți-vă bugetul: cât de mult sunteți dispus să cheltuiți și la ce nu vă puteți mai implica? Aflați ce preț este potrivit pentru mașină și aflați ce doresc ceilalți.
 • Aflați despre neajunsurile: Cercetați care sunt punctele slabe pe care modelul se poate concentra. Aduceți și alte defecte în negociere.
 • Rămâneți fideli și profesioniști: arătați un interes cinstit în vehicul, dar nu fi prea entuziasmat. Să negociezi obiectiv, să nu fii presat și să încerci să găsești un compromis bun. Faceți prima dvs. ofertă cu aproximativ 25-30% sub prețul cu amănuntul.
 • Utilizați-vă senzitivitatea: dacă vânzătorul a stat pe vehicul de ceva vreme, probabil că puteți negocia mai mult. Dar dacă primiți o ofertă cu care sunteți mulțumit, nu trebuie să vă lăsați prea lacomi și să vă implicați.
 • Dacă este necesar, părăsiți terenul de vânzări: nu închideți niciun contract din nerăbdare, dar mergeți dacă este necesar. Vanzatorii nu le place sa piarda. În majoritatea cazurilor, el va propune o nouă ofertă.
 • Cereți alte servicii: dacă nu puteți ajunge la un acord cu privire la un preț, încercați să negociați servicii suplimentare, cum ar fi o inspecție gratuită, un voucher de rezervă sau un set de anvelope de iarnă.

4. Închideți contractul de cumpărare

Deși strângerea de mână este considerată obligatorie în rândul comercianților, trebuie încă să semnați un contract scris.

Contractul de vanzare - cumpărare

Aici veți găsi un contract de vânzare-cumpărare pentru vehiculele uzate . Cu el sunteți în siguranță. Ar trebui să acordați atenție acestui lucru contractului dvs. de achiziție:

 • Date principale despre vânzător și cumpărător: asigurați - vă că le potriviți. Dacă doriți să fiți în siguranță, atașați o copie a actului de identitate.

 • Datele vehiculului: Contractul trebuie să cuprindă tipul de vehicul, producătorul, numărul de identificare al vehiculului, numărul de înmatriculare al vehiculului, kilometrajul, numărul de înregistrare anterior, data următoare și data primei înmatriculări a TÜV și AU. De asemenea, în contract se află echipamente și accesorii speciale.

 • Informații suplimentare: Trebuie descrise exact toate defecțiunile și daunele cauzate accidentelor (cu timpul, tipul de daune și costurile de reparație). De asemenea, ar trebui să se menționeze o utilizare comercială sau părți înlocuite (reînnoiri). Ghidul dvs. de experți va fi cel mai bun pentru a vă ajuta în listarea.

 • Prețul de achiziție și Ummeldepflicht: Prețul de achiziție este, desigur, în contract, precum și de o săptămână Ummeldepflicht cumpărătorului. Cumpărătorul confirmă, de asemenea, că a primit toate cheile, documentele și raportul TÜV.

 • Asigurarea autoturismelor: în cazul în care mașina nu a fost deconectată, va trece de la vânzător la cumpărător. În calitate de cumpărător, aveți un drept special de o lună pentru a vă schimba asigurarea auto . O cambie obligatorie poate fi înregistrată în contract.

 • Garanție: Dealerii sunt responsabili de doi ani pentru defectele care nu sunt cauzate de dvs. Puteți scurta acest lucru în contract la un an. Furnizorii privați pot exclude garanția legală ("Achiziționat după cum se vede"). În cazul în care defectele vehiculului sunt ascunse, pe care trebuie să le fi știut la momentul vânzării, puteți contesta contractul.

 • Semnătura: Contractul este confirmat cu semnătura cumpărătorului și vânzătorului.

Dacă nu aveți de-a face cu proprietarul autovehiculului, asigurați-vă că aveți o împuternicire scrisă și luați-o în evidențele dvs. De asemenea, ar trebui să prezentați actele de identitate ale reprezentantului autorizat și să notați datele acestuia.

Masina ar trebui să fie descrisă în detaliu în contract.

Documente pentru achiziționarea de vehicule

Pentru a finaliza în siguranță cumpărarea vehiculului, trebuie să aveți la dispoziție aceste documente și elemente pentru încheierea corectă a contractului:

 • Exemplu de contract de cumpărare cu notificare de vânzare pentru biroul de înregistrare și de asigurare

 • Cartea dvs. de identitate și cea a vânzătorului pentru reconcilierea datelor, pentru securitate încă o copie a cărții de identitate a vânzătorului

 • Imputernicire de vânzare în cazul în care vânzătorul și proprietarii de vehicule care nu sunt identice

 • Certificatul de înmatriculare Partea I ( Certificatul de înmatriculare a vehiculului) și Partea II ( Certificatul de înmatriculare a vehiculului )

 • Certificatul ultimei inspecții principale (HU) și testul emisiilor la evacuare (UA)

 • Chei sau cartele de cod pentru vehicul

 • instrucţiuni de utilizare

 • Carnet de verificare (= broșura de service), dacă este disponibilă

 • Întreținerea și repararea facturilor , dacă sunt disponibile

 • Imagini și rapoarte despre daune accidentale , dacă sunt disponibile

 • Permis general de exploatare (ABE) pentru accesorii și accesorii, dacă sunt disponibile

 • Autorizații de productie și evaluări parțiale pentru accesorii și componente suplimentare, dacă există

Aveți toate documentele disponibile? Felicitări pentru noul dvs. vehicul!

Plată

Daca plătiți în numerar , nu conduceți niciodată singur și niciodată cu toți banii către cumpărător. O presupusă "achiziție de urgență" pentru plata în numerar sa dovedit adesea un truc, cumpărătorul a fost jefuit. Luați un depozit cu dvs., faceți contractul de cumpărare și plătiți restul banilor sau chiar întreaga sumă numai la recepție.

Dacă încheiați un contract de rambursare , data achiziției trebuie introdusă corect, altfel veți pierde dreptul legal de retragere de o săptămână.

5. Inregistrarea mașinii

Înregistrați-vă noua mașină la biroul de înregistrare al locului de reședință. Dacă sunteți prevenit personal, puteți încredința unei alte persoane autorizația. Dacă noua mașină trebuie transferată, puteți utiliza și o plăcuță de înmatriculare temporară . Aprobarea unei plăcuțe de înmatriculare pe termen scurt poate fi efectuată la fiecare birou de înregistrare.

Pentru aprobare, aveți nevoie de:

 • Cartea dvs. de identitate sau pașaport (și, dacă este cazul, procuratura)

 • Pentru companii, extrasul de registru comercial și / sau înregistrarea afacerii

 • Numărul eVB (carte electronică de confirmare / acoperiș)

 • Certificat de înregistrare Partea I ( înregistrarea vehiculelor)

 • Certificat de înregistrare Partea II ( înregistrare vehicul )

 • Certificatul de încercare HU și AU (sau intrarea în registrul vehiculului)

 • Plăcuța de înmatriculare dacă vehiculul a fost înregistrat anterior în afara zonei de înmatriculare sau, dacă este necesar, o confirmare a rezervării

Trebuie să știți că: Înregistrarea plus plăcuța de înregistrare dorită (inclusiv rezervarea în avans) costă aproximativ 40 de euro . Mai multe informații despre admitere, avem pentru tine în ghidul nostru Alătură - te auto cuprinse.

Asigurarea mașinii ca argument de cumpărare

Deja atunci când cumpărați o mașină, ar trebui să țineți cont de contribuțiile asigurărilor auto. Acestea variază foarte mult de la model la model și sunt influențate în principal de tipul de vehicul. Calculează înainte de asigurarea mașinii în calculatorul nostru . Aveți nevoie de:

 • Producătorul și numărul de cod de tip (HSN / TSN) al mașinii
 • Kilometri kilometri
 • Data primei înmatriculări

Comparați mai multe mașini uzate între ele, calculați rata de asigurare timp de doi ani. Adăugați suma la prețul de achiziție, apoi obțineți o imagine de ansamblu mai bună, reală a costului pentru mașină. Ar trebui să luați în considerare și costurile suplimentare de întreținere .

Luați sfaturile noastre de acțiune și cumpărați noul dvs. vehicul de vis folosit. Nimic nu trebuie să fie în neregulă cu lista de verificare a cumpărării mașinii și cu modelul de contract de cumpărare .

Vă dorim fiecare succes în achiziționarea unei mașini și întotdeauna o călătorie plăcută! 

Realizare site Botosani, Achizitie web site primarie, Constructii drumuri si poduri, Creare site fonduri europene, Creare site Iasi, Achizitie website Scoala