Cheltuieli de întreținere pentru mașina dvs. trebuie să vă așteptați la aceste costuri pe lună

Cheltuieli de întreținere pentru mașina dvs. trebuie să vă așteptați la aceste costuri pe lună

Costul menținerii unei mașini este adesea subestimat. În plus față de costurile de achiziție pentru combustibil, asigurare, taxe și întreținere sunt adăugate în fiecare an. Dar cit costă o mașină în fiecare lună? Calculăm costul unei mașini și prezentăm un rezumat infografic.

Trebuie să va așteptați la aceste costuri

Cât de scump sunt costurile de întreținere pentru o mașină, sunt foarte diferite de la o marca la alta. La prima vedere, având propriul dvs. vehicul nu pare atât de scump, dar în fiecare lună, costurile de urmărire sunt suportate. Trebuie să fiți atenți la toate aceste costuri:

 • costurile de achiziție
 • costurile de combustibil
 • Asigurarea auto
 • taxa de drum
 • depreciere
 • costuri de întreținere

Desigur, nu puteți spune exact ce costă o mașină pe lună. În funcție de tipul de clasă, de echipament, de vârsta dvs., de riscul de accident sau de regiunea dvs., se aplică sume diferite. Aproape vă puteți aștepta la o mașină mică cu 200 de euro pentru întreținere pe lună, cu o mașină de clasa mijlocie de multe ori chiar de două ori mai mult.

 

Ca să puteți estima costul mașinii dvs. de vis aproximativ, am făcut un exemplu de calcul brut pentru un VW Golf V folosit pentru dvs. Acest model este una dintre cele mai populare mașini ale germanilor.

Costurile de achiziție

O mașină nouă este de obicei mai scumpă decât o mașină folosită, desigur. El are, de asemenea, o pierdere mult mai mare de valoare. Pentru consumul de combustibil folosit de autoturisme, costurile de reparație a riscului și de asigurare sunt de obicei mai mari. Chiar și în condiții de siguranță, garanțiile producătorului și cele mai recente modele de autoturisme nu pot avea puncte.

Cu toate acestea, conduceți cu o mașină uzată, de obicei mai ieftină: când cumpărați, dar cu siguranță trebuie să verificați toate punctele importante de către un expert, lista de verificare a cumpărării mașinii vă poate ajuta, de asemenea. Dacă costurile de reparație prealabilă sau de control principal suntdatorate, același lucru poate fi foarte costisitor.

Adu un expert să cumpere o mașină pentru a evita o cumpărare rea. © iStock / Lux_D

Pentru un preț solicitat aproximativ, puteți vedea lista cu ADAC-uri cu prețurile medii ale mașinilor utilizate în 2017. De asemenea, trebuie să acordați atenție costurilor de înregistrare și înregistrare a autoturismelor . Sunt cu 30-50 de euro, dar nu foarte mari.

Costurile de achiziție pentru VW Golf V: În funcție de echipamentul, motorul și kilometrajul, modelele Golf V diferă în mod natural. Acestea sunt între 2.000 și 18.000 de euro, în medie, puteți conta pe aproximativ 6.000-7.000 de euro.

costurile de combustibil

Fie că este vorba despre benzină sau diesel, aici nu există un câștigător clar. Costurile cu combustibilul sunt mai ieftine cu motorina. Valoarea de cumpărare, taxele și asigurarea, dar sunt mai ieftine pentru benzină. În funcție de cât de mult și de modelul pe care îl conduceți, trebuie să luați în considerare: sunt costurile mai scăzute de combustibil diesel în valoare de acesta comparativ cu celelalte costuri mai ridicate?

Practic, cu cât vehiculul este mai mic și cu atât este mai puțin kilometrajul, cu atât mai probabil un motor pe benzină este util. Puteți, de asemenea, să economisiți mult în timpul conducerii dacă căutați mereu cele mai ieftine stații de benzină din apropiere, prin aplicație sau pe site.

Cheltuielile actuale ale combustibilului: costul mediu al combustibilului pe benzină în 2016 a fost de aproximativ 1,29 euro pe litru. Prețul mediu al motorinei în 2016 era de aproximativ 1,07 EUR. De exemplu, presupunând că 7 l / 100 km și 15.000 km pe an, 2016 ar fi fost de aproximativ 1.350 de euro costurile de combustibil și 1.120 de euro costurile de combustibil diesel.

Asigurarea auto

Cât costă costurile de asigurare a mașinilor depinde de multe lucruri. Sunt importante, de exemplu , clasa de tip , reducerea fără daune, cercul șoferului, kilometrii rutiți pe an și cartierul de înmatriculare.

Ca șofer novice plătiți mai mult pentru că riscul de accident este mult mai mare. Dar puteți salva prin transferarea reducerii fără prejudicii , a unei deductibile convenite sau a unei asigurări ca a doua mașină .

Asigurarea de răspundere civilă este impusă de lege și plătește pentru daunele cauzate altor persoane. Asigurarea parțială și completă este voluntară. Asigurarea globală va fi plătită dacă vehiculul dvs. a fost deteriorat. Acestea pot fi, de exemplu, daunele provocate de un accident sălbatic sau de un incendiu. Acoperirea parțială plătește pentru cele mai frecvente cazuri de daune. Comprehensive plătește pentru daune , cum ar fi acte de vandalism sau daune accident auto - provocate la propria mașină. Puteți verifica care suma de asigurare vă puteți aștepta direct în calculatorul nostru de asigurare auto .

Cu asigurarea corectă, economisiți o mulțime de bani în urma deteriorării mașinii. © iStock / Daisy-Daisy

Asigurarea de mașină pentru VW Golf V: Nu este posibil un număr exact de apeluri. Asigurarea poate fi între 100 și peste 1.000 de euro pe an. Presupunând o acoperire parțială și o clasă de nerespectare a abaterilor de 4 ani, vă puteți aștepta foarte mult cu 500 de euro pe an.

taxa de drum

Cu impozitul pe autovehicule, infrastructura este reabilitată, iar mediul este păstrat. Impozitul pe vehicule depinde de dimensiunea capacității cubice, de emisiile poluante și de data primei înmatriculări. Cu cât este mai scăzută poluarea cu mașina, cu atât este mai mică taxa pentru vehicule. De aceea plătiți pentru autoturismele diesel o mașină mai mare și pentru mașini electrice (aproape) nici o taxă pe vehicule. Calculatorul de control al Trezoreriei vă poate ajuta.

Taxa vehiculului pentru Golf V: În funcție de prima înmatriculare, tipul de motor și capacitatea motorului, asigurarea auto poate costa între aproximativ 100 și 300 de euro pe an.

depreciere

Pierderea în valoare a unei mașini noi este enormă. În primul an, valoarea sa scade cu aproximativ 25%. De-a lungul anilor, se stabilește la 5 până la 6 procente. Devalorizarea depinde de diverși factori cum ar fi tipul de vehicul, imaginea producătorului, starea în comparație cu vârsta vehiculului, kilometrajul sau comercializarea. Cu bună grijă și întreținere, puteți contracara pozitiv pierderea de valoare.

Pierderea valorii pentru Golf V: Cu cât este mai mare mașina, cu atât este mai mică suma de depreciere, desigur. Un Golf V din anul 2008/2009 are o pierdere actuală de aproximativ 500 - 1.000 de euro pe an. Desigur, aceasta depinde de model și, prin urmare, de noul preț.

O bună atenție este importantă pentru a reduce deprecierea. Dar există costuri de întreținere pentru dvs. © iStock / Ensup

costuri de întreținere

Nu subestimați costurile de întreținere: la fiecare doi ani mașina dvs. trebuie să meargă la inspecția principală , costă aproximativ 100 de euro. Cel puțin o dată pe an, uleiul trebuie schimbat, ceea ce costă până la 100 de euro.

Purtați piese ca alternatorul, frânele, evacuările sau anvelopele care trebuie înlocuite în timp. Problemele electronicii sunt de obicei cele mai scumpe. Un prejudiciu marten , Hageldellen sau furtul sunt toate costurile care nu sunt acoperite de nici o asigurare.

Costurile de întreținere pentru Golf V: În funcție de model și kilometraj și fără nici un fel de daune, puteți conta pe aproximativ 30 de euro pe lună. Acestea sunt costuri de întreținere de 360 ​​de euro pe an.

Costurile de întreținere dintr-o privire

În general, puteți conta pe acest cost de întreținere pentru un VW Golf V utilizat: 200 - 300 de euro pe lună (2.400 - 3600 de euro pe an), dacă conduceți 15.000 de kilometri pe an.

Infografia noastră prezintă o imagine de ansamblu a costurilor de cumpărare și întreținere a propriei mașini.

Costurile de întreținere dintr-o privire. Puteți descărca imaginile infografice ca PDF. © iStock / iNueng

Costurile de întreținere ale mașinilor electrice și autovehiculelor cu gaze naturale

Avantajul mașinilor cu gaze naturale sau electrice este prietenia cu mediul. Dacă vă uitați doar la costuri, acestea nu sunt întotdeauna utile.

Când este o mașină electrică utilă?

Masinile electrice costa mult mai mult cand le cumperi. În ciuda bonusului de mediu, ele costă adesea de două ori mai mult decât benzina sau motorina. Costurile de întreținere sunt mai ieftine.

 • Electricitatea costă mai puțin decât combustibilii obișnuiți. Desigur, acest lucru depinde întotdeauna de prețul energiei electrice.
 • Vehiculele înregistrate între 2016 și 2020 sunt scutite de taxa pe autovehicule timp de 10 ani.
 • Unele companii de asigurări oferă reduceri pentru mașinile electrice. Deoarece mașinile sunt destul de noi, ar trebui aproape întotdeauna să luați o asigurare pe deplin cuprinzătoare.
 • Nu există multe de spus despre pierderea de valoare, deoarece numărul de mașini electrice este încă scăzut.
 • Costurile de întreținere sunt mai scăzute, deoarece nu există aproape nici un fel de piese de uzură și puține elemente în mișcare. Schimbările de ulei și filtru sunt eliminate.

Dacă conduceți foarte mult, prețul mai mare de cumpărare pentru o mașină electrică poate fi plătit după câțiva ani. Pentru mulți, o mașină electrică este utilă numai atunci când prețurile sunt mai ieftine.

Când este o mașină cu gaz natural merită?

Chiar și o mașină cu gaz natural este semnificativ mai costisitoare în costurile de achiziție sau conversie. Gazul natural nu este doar mai prietenos cu mediul, ci și mai ieftin decât benzina, motorina sau GPL. Dar nu uitați că gazul natural nu este disponibil la mai multe stații de benzină. De aceea ar trebui să vă planificați călătoria bine, în special în străinătate.

De obicei, puteți să modernizați orice mașină cu motor pe benzină. Nu este foarte ieftin. Conversia valorează aproximativ 50.000-60.000 de kilometri.

Salvați costurile de întreținere

Costul de întreținere al unei mașini nu este ieftin. Dar puteți economisi costuri bune:

 • Calculează înainte de cumpărare, care costuri ar veni la tine în lună.

 • Verificați mașina înainte de ao cumpăra. Chipurile nu sunt neapărat chilipiruri.

 • Conduceți un mediu ecologic, care vă protejează și portofelul.

 • Profitați de avantajele asigurării, cum ar fi transferul reducerii fără pretenții .

 • Întotdeauna comparați prețurile la combustibil.

Care este costul mașinii dvs. în fiecare lună? Pentru a planifica în condiții de siguranță și pentru a evita sumele imprevizibile, asigurarea noastră auto este utilă. Calculați-vă costurile direct în calculatorul nostru .

Casi todo el mundo tiene un Cubo de Rubik revuelto y nunca resuelto en casa. Ahora puedes resolverlo con una calculadora en línea aquí.

Realizare site Botosani, Achizitie web site primarie, Constructii drumuri si poduri, Creare site fonduri europene, Creare site Iasi, Achizitie website Scoala