Comportament recomandat într-un accident de mașină

Comportament recomandat într-un accident de mașină

Ce să faci într-un accident de mașină? Din asigurarea scenei accidentului la raportarea daunelor: explicăm cum să ne comportăm corect în cazul unui accident de circulație. Veți afla, de asemenea, ce trebuie să știți despre un accident în țările străine (UE) și cum să vă comportați corespunzător dacă nu sunteți implicat în accident.

Într-un accident de mașină, este deosebit de important să acționăm rapid. 

Răspundem la toate întrebările importante despre accidentele de mașină acasă și în străinătate.

Trebuie să faci asta într-un accident

 • 1. Asigurați locul accidentului
 • 2. Asigurați prim ajutor
 • 3. Notificați poliția și serviciile de urgență
 • 4. Informații despre părți
 • 5. Cererea dumneavoastră

Trebuie să respectați acest lucru în țările străine (UE)

 • Numere importante în străinătate
 • Raportul european privind accidentele

Acesta este modul în care vă comportați atunci când nu sunteți implicat

 • salvare alee
 • Accident în tunel

Trebuie să faci asta într-un accident

 

Ai avut un accident cu mașina ta? Nu intră în panică: cu această listă de verificare puteți stăpâni situația de la locul accidentului.

1. Asigurați locul accidentului

Conducătorii auto sunt obligați din punct de vedere juridic să asigure locul accidentului. Modul în care protejezi locul accidentului după un accident sau o defecțiune depinde de locul unde sa întâmplat. Într-un accident pe autostradă, trebuie să urmați pași decât pe autostradă și în oraș.

Aveți întotdeauna în vedere ordinea celor trei "W":

 • Porniți mai întâi lămpile de avarie ,
 • puneți vesta de siguranță și
 • apoi setați triunghiul de avertizare .

La un loc accidental, trebuie să așezați triunghiul de avertizare în fața unei obstrucții vizuale. Pericolele vizuale sunt, de exemplu, curbe înguste sau crestături. În întuneric, lăsați lumina mașinii pe vehicul. Numai atunci când locul accidentului este asigurat, puteți ajuta persoanele rănite. În caz contrar, vă puneți în pericol pe ceilalți utilizatori ai traficului.

Pe autostradă

Fiți deosebit de atenți în eventualitatea unei defecțiuni sau a unui accident pe autostradă și nu vă puneți în pericol muritor!

 • Aduceți mașina în picioare pe umărul dur .
 • Porniți luminile de avarie și trageți vesta de siguranță . Ar trebui să le aveți mereu la îndemână și nu trebuie să ieșiți din trunchi.
 • Ieșiți cu grijă și urmăriți fluxul de trafic. Selectați partea laterală a vehiculului mai aproape de balustradă.
 • După ce ați părăsit vehiculul, tot ce trebuie să faceți este să rămâneți în spatele balustradelor .
 • Așezați triunghiul de avertizare pe umărul dur, la cel puțin 200 de metri de locul accidentului . La posturile laterale puteți măsura distanța. Patru poli corespund la 200 de metri pe autostradă.

Dacă mașina se oprește din cauza unui accident pe banda din stânga, pentru că nu mai este posibilă, situația este și mai periculoasă. Ei nu pot coborî de pe umărul dur, dar trebuie să lase mașina pe drum pentru a asigura scena accidentului. Stați pe zona de iarbă dintre benzile de circulație și asigurați locul accidentului de acolo cu triunghiul de avertizare.

Pe autostradă sau în traficul urban

 • Porniți luminile de avarie și trageți vesta de siguranță .
 • Ieșiți cu grijă și urmăriți fluxul de trafic. Ieșiți dincolo de marginea drumului.
 • Pe drumurile rurale sau în oraș, trebuie să instalați triunghiul de avertizare la cel puțin 100 de metri în fața scenei accidentului .

2. Asigurați prim ajutor

Vezi dacă sunt răniți. Un ghid detaliat al cursului de prim ajutor poate fi găsit în ghidul nostru, acestea fiind punctele cheie:

 • Verificați conștiința. Dacă persoana este conștientă, trebuie să îi ajutați în mod corespunzător și să efectuați apelul de urgență dacă este necesar.
 • Dacă persoana nu este conștientă, trebuie să verificați respirația . Dacă respirația este normală, puneți persoana rănită într-o poziție laterală stabilă . Apoi sunați la serviciul de salvare.
 • Dacă persoana nu respira sau nu respiră în mod normal, apelează serviciile de urgență și inițiază resuscitarea . Efectuați o comprimare a pieptului apăsând ferm pe pieptul persoanei de 30 de ori. Apoi, ventilați persoana prin resuscitare din gură-la-gură. Înlocuiți compresiile pieptului și resuscitarea gura-la-gură până când ajunge serviciul de ambulanță.
În caz de daune materiale importante, trebuie să apelați la poliție. © Getty Images / RobertCrum

3. Notificați poliția și serviciile de urgență

În situațiile de urgență, trebuie să anunțați imediat serviciul de ambulanță pentru a oferi asistență medicală persoanelor rănite. Un accident este o situație de urgență atunci când există persoane rănite. Trebuie să fie luate de către poliție pagube materiale ridicate.

 • Sub numărul 112 puteți ajunge la serviciile de urgență .
 • La numărul de urgență 110 , veți ajunge la cea mai apropiată stație de poliție .
 • Există telefoane de urgență pe autostradă unde puteți apela pentru ajutor.

Dacă există o suspiciune de infracțiune, trebuie să anunțați poliția. Acest lucru este valabil mai ales în cazul zborului accidental și a abuzului de alcool sau droguri. Chiar dacă problema viciului este neclară, trebuie să apelați la poliție.

Dacă aveți o deteriorare ușoară a metalului sau dacă ați atins altă mașină în timpul parcării , nu trebuie să informați poliția. Este suficient să schimbăm datele cu adversarul accidentului. Aflați mai jos.

4. Informații despre părți

Notați cele mai importante date ale tuturor persoanelor implicate în accident. Asta este

 • la numerele de înmatriculare ale vehiculelor implicate,
 • de numele și adresa titularului și conducătorul auto, răniți și martori accident
 • deteriorarea vehiculelor sau a obiectelor ( de exemplu , orice bagaj sau îmbrăcăminte) și
 • la numerele polițelor de asigurare și numele responsabilului asigurătorului de răspundere civilă auto a.

Faceți fotografii ale scenei accidentului și ale vehiculelor implicate. Ar trebui să realizați imagini de ansamblu asupra scenei accidentului și fotografii detaliate ale daunelor individuale. Documentați, de asemenea, orice marcaje și fluide pe care mașina dvs. le-a pierdut, dacă este cazul.

Ar trebui să faceți și o schiță de accident. Aceasta trebuie să includă schița de accident:

 • Drumul: Diferitele piste ale drumurilor cu mai multe benzi trebuie să fie clar vizibile. În parcare, trebuie să marcați toate vehiculele parcate lângă locul accidentului.
 • Semnele rutiere existente: înregistrați toate semnele rutiere relevante în caz de accidente la intersecții.
 • Poziția și direcția vehiculelor: Fiecare mașină trebuie să poată fi atribuită unui conducător auto. Ajută la mărcile sau numerele colorate.
 • Martori oculari: Dacă există martori oculari, trebuie să se afirme pozițiile lor.
 • Pietoni, copaci și obstacole: Dacă este cazul, trebuie afișate pozițiile de pietoni, copaci sau obstacole în jurul scenei accidentului.

Dacă accidentul apare în străinătate, vă rugăm să folosiți Raportul european privind accidentele. Ar trebui să aveți întotdeauna în torpedou.

5. Cererea dumneavoastră

Dacă sunteți cauza accidentului, trebuie să raportați imediat daunele la asigurarea de răspundere civilă auto . Majoritatea asiguratorilor furnizează un formular online .

Raportați daunele produse de asigurarea dvs. auto. © Getty Images / Chris Ryan

Dacă sunteți involuntar implicat într-un accident, trebuie să raportați daunele la compania de asigurări de răspundere civilă. Dacă nu îl cunoașteți pe asigurător, puteți să solicitați apelul central al asigurătorului auto sub numărul de telefon 0800 2502600 . Acolo trebuie să specificați numărul plăcii de înmatriculare a adversarului accidentului.

Pentru a avea întotdeauna numărul de serviciu și informațiile importante la îndemână în caz de accident, este disponibil un serviciu de trecere a datelor cu datele dvs. actuale privind contractele pentru imprimarea în zona " My AllSecur ". Cel mai bine este să îl descărcați direct, să-l imprimați și să-l puneți în cutia de cheson.

Trebuie să respectați acest lucru în țările străine (UE)

Accidentele în străinătate sunt enervante, deoarece de multe ori bariera lingvistică face ca iluminarea să fie mai dificilă. Ar trebui să aveți mereu numerele potrivite la îndemână.

Numere importante în străinătate

Dacă aveți un accident în străinătate, numărul de poliție locală și serviciile de urgență sunt foarte utile. De asemenea, misiunea diplomatică germană respectivă vă poate ajuta. În alte țări europene, puteți ajunge la serviciile de poliție și de urgență aproape peste tot sub 112 ani.

Am creat o listă cu cele mai importante numere . Acesta conține, de asemenea, numerele pe care trebuie să le apelați dacă ați pierdut Eurocheque sau cartea de credit sau doriți să blocați cardul dvs. de telefon mobil.

Raportul european privind accidentele

Raportul european privind accidentele servește pentru a înregistra cele mai importante date ale tuturor participanților, în ciuda barierei lingvistice. Are aceeași structură în întreaga Europă și a fost tradusă în mai multe limbi. Deci, toată lumea știe unde este. Data viitoare când pleci în vacanță, ar trebui să o ai cu siguranță în cutia de torpedou. Aici puteți descărca raportul ca PDF .

AllSecur vă susține, de asemenea, în străinătate la locul accidentului. Sunați-ne direct. Numărul nostru se află și pe lista de mai sus (0049 - 69 - 99 999 111).

Cum să te comporți într-un accident dacă nu ești implicat

De asemenea, dacă nu sunteți direct implicat într-un accident, trebuie să acționați cu atenție, mai ales pe autostradă sau în tunel.

Banda de urgență pe autostradă

În cazul unui blocaj de trafic, tu și toți ceilalți șoferi sunteți obligați să formați o bandă de salvare . Prin vehiculele de salvare de urgență, vehiculele de urgență ajung repede la locul accidentului.

Se formează între benzile stângi și cele rămase . Dacă conduceți pe banda stângă, trebuie să virați la stânga. Treceți pe una din piesele rămase, faceți o viraj dreapta. Ca un pod de măgari, imaginați-vă mâna dreaptă, care se află pe maneta schimbătorului de viteze: degetul mare arată ca singurul deget spre stânga, toate celelalte spre dreapta. În ghidul nostru veți găsi mai multe informații despre ruta de salvare .

Toate vehiculele de pe banda din stânga conduc spre stânga, toate mașinile de pe benzi rămase conduce spre dreapta. © gettyimages / Schlegelphotos

Accident în tunel

Un accident în tunel poate provoca rapid panică dacă provoacă un blocaj de trafic. Prin urmare, mențineți calmul și comutați luminile de avarie , precum și în afara tunelului .

În cazul unui accident care implică vătămări sau incendii, trebuie să contactați imediat serviciul de ambulanță prin intermediul unuia dintre posturile de apel de urgență . Adesea telefoanele mobile din tunel nu au recepție. Cel puțin la fiecare 150 de metri există o stație de apel de urgență în tunel . Ele sunt indicate prin semne.

În tunel, este dificil să vă găsiți în jur și să oferiți detalii precise despre locul accidentului. Echipele de salvare recunosc deja stația de apel de urgență pe care o utilizați, unde este amplasat locul accidentului.

Drept special de încetare după un accident

Dacă ați cauzat accidentul, asigurarea dvs. de autoturism vă poate mări contribuția. Găsește acest lucru necorespunzător, folosește dreptul special de reziliere și schimbă asigurarea mașinii.

Asta înseamnă că poți să anulezi și anul acesta . Trebuie doar să respectați termenul de patru săptămâni de la majorarea primelor.

Ce să faci într-un accident de mașină? În plus față de securizarea site-ului de accident, apelați primul ajutor și ambulanța, puteți conta pe comportamentul corect într-un accident de mașină, astfel încât și compararea asigurărilor. Calculați-vă asigurarea auto direct în calculatorul nostru .

Realizare site Botosani, Achizitie web site primarie, Constructii drumuri si poduri, Creare site fonduri europene, Creare site Iasi, Achizitie website Scoala